Rijksmonument Kasteel Wittem


Het Rijksmonument Kasteel Wittem werd vermoedelijk gebouwd in de 11e eeuw. De oudste documenten waarin het kasteel genoemd werd, dateren uit 1125. Wie vandaag door het hotel loopt wordt nog steeds geraakt door de veelbewogen geschiedenis. Sinds zijn oorsprong vervulde Kasteel Wittem verschillende functies.

Het kasteel van binnen...
Vanaf 1958 deed het kasteel dienst als hotel-restaurant. Medio november 2010, kochten de huidige eigenaars, Ronald en Silvia de Meij - Rooding het kasteel, herstelden het in zijn oude glorie en vestigden er een luxe hotel, met brasserie en vergadermogelijkheden.

...en van buiten.
Maar ook aan de buitenzijde van Kasteel Wittem is voldoende te beleven. Zo kunt u genieten van een wandeling in het 300 jaar oude kasteelpark. Het Kasteel bevindt zich in de Geulvallei, één de mooiste dalen van Zuid-Limburg. Het is er prachtig wandelen en fietsen, maar ook grote steden als Maastricht, Aken en Luik bevinden zich op slechts een steenworp afstand. Tegenover het kasteel ligt het bekende Klooster Wittem, dat jaarlijks veel bezoekers trekt, onder meer vanwege de prachtige Gerarduskapel en kloosterbibliotheek.
In het kasteel bevinden zich onder meer:
- 12 hotelkamers
- Prinsenzaal (officiële trouwlocatie en vergaderzaal)
- Brasserie
- Loungebar
- Ontbijtzaal
- Bibliotheek met leestafel(ook voor kleine vergaderingen)


Kasteel Wittem
Wittemer Allee 3
6286 AA Wittem

Telefoon:   T + 31 43 450 1208
Fax:          T + 31 43 450 1260
E-mail:     info@kasteelwittem.nl
Internet:  www.kasteelwittem.nlGa terugOvernachten in kastelen Kasteel Overnachting Vergaderarrangement

|  Over ons  Uw erfgoed op Heritage Hospitality  Contact  |

©2012  Globalname | Webdesign