Kasteel Slangenburg te Doetinchem


Logeren in een kasteel is een aparte belevenis.

Zeker in een kasteel als de Slangenburg, dat zijn 17e eeuwse karakter volledig heeft bewaard. Daarvan getuigen de de stijlvolle aankleding van het interieur, de fraaie stucplafonds, het antieke meubilair, de prachtige wandschilderingen, .... alles ademt de rust en sfeer van een rijke voorbije tijd. Meestal kun je dit soort dingen alleen ervaren in een museum, maar als gast op het kasteel woon je er gewoon midden in.

De kamers hebben geen nummers maar namen, zoals De Witte Toren, In het Biezen Mandje, de Chinese Kamer, de Slinge en Musica. En net als in het verleden heeft geen enkele kamer een telefoon, een radio of een TV. De enige tegemoetkomingen aan de tijd van nu zijn het moderne sanitair, de centrale verwarming, de lift, en de speciale televisie kamer (wie daar behoeft aan heeft kan een klein aantal zenders bekijken). Dit alles maakt de Slangenburg een van de best bewoonbare kastelen uit de 17e eeuw in Nederland.

Het kasteel valt onder Monumentenzorg. Dat betekent dat aanpassingen en onderhoud van het gebouw vallen onder verantwoordelijkheid van Rijks Gebouwen Dienst.

Uit kunsthistorisch oogpunt kunnen er geen aanpassingen gedaan worden.
Het gebouw is niet rolstoel vriendelijk.
Zo ook mogen gasten, die niet mobiel zijn, alleen logeren in kamers gelegen op de begane grond.

Kasteel Slangenburg is het hele jaar geopend (uitgezonderd van oud op nieuw). De minimum verblijfsduur is 3 dagen en 3 nachten en er zijn logiesmogelijkheden voor circa 30 gasten.Kasteel Slangenburg

Telefoon:  0315-298200
E-mail:     info@kasteelslangenburg.nl
Internet:  www.kasteelslangenburg.nlGa terug

|  Over ons  Uw erfgoed op Heritage Hospitality  Contact  |

©2012  Globalname | Webdesign